SONDAJ IMAS | Care este cea mai mare gafă și cele mai mari realizări ale actualului Guvern, în opinia cetățenilor

  • 26 Septembrie 2019 13:59
SONDAJ IMAS | Care este cea mai mare gafă și cele mai mari realizări ale actualului Guvern, în opinia cetățenilor

Creșterea prețurilor și a tarifelor este cea mai mare gafă a actualului guvern, în opinia cetățenilor, potrivit datelor unui sondaj prezentat astăzi de compania IMAS. Printre realizări, oameni iau apreciat îmbunătățirea relațiilor cu partenerii externi, în special cu Rusia și cu Uniunea Europeană.

Sondajul arată că așteptările cetățenilor sunt diferite de realizările guvernării, potrivit sociologului Doru Petruți, care a prezentat sondajul.

Peste jumătate din respondenți se declară nemulțumiți de modul cum decurge dezoligarhizarea și depolitizarea instituțiilor publice.

Președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu și predecesorul său Pavel Filip se bucură de cea mai mare încredere din partea populației.

În cazul unor alegeri anticipate, Partidul Socialiștilor ar fi votat de 36% dintre respondenți, Partidul Acțiune și Solidaritate – aproape 21 la sută și Partidul Democrat – ceva mai mult de 9%, iar alte formațiuni nu ar trece pragul electoral de 5%. Aproape 18% nu au prezentat o opțiune de vot.

Aproape 60% dintre respondenți se pronunță pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, 51% dau preferință Uniunii Vamale. Totodată, 30% ar vota pentru Unirea cu România, iar 22 la sută pentru aderarea la NATO.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-22 septembrie pe un eșantion de 1500, marja  de eroare fiind de 2,5%, potrivit organizatorilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău