Sondaj iData | Patru partide ar accede în Parlament în cazul unor anticipate. Politicienii în care ar avea cea mai mare încredere cetățenii

  • 03 Februarie 2021 12:13
Sondaj iData | Patru partide ar accede în Parlament în cazul unor anticipate. Politicienii în care ar avea cea mai mare încredere cetățenii

Patru partide ar accede în viitorul Legislativ, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, arată datele unui sondaj realizat de Compania Date Inteligente (iData). Potrivit sondajului Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar acumula 38% din preferințele alegătorilor care și-au manifestat o opțiune clară de vot.

PAS este urmat de Partidul Socialiștilor (PSRM), cu 32% din voturi, Partidul Șor - 10,79% și formațiunea Partidul Nostru cu 5,02%. Celelalte formațiuni politice nu ar trece pragul electoral, potrivit cercetării.

Astfel în viitorul Parlament Partidului Acțiune și Solidaritate i-ar reveni 44 de mandate, PSRM – 38, Partidului Șor – 13 și formațiunii Partidul Nostru – 6 mandate.

Actualul președinte, Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației, aceasta fiind urmată de ex-președintele Igor Dodon, controversatul om de afaceri, Ilan Șor și liderul PCRM Vladimir Voronin.

Sondajul a fost efectuat la telefon pe un număr de 1264 de respondenți, în perioada 15-31 ianuarie 2021, și are o eroare maximă, potrivit organizatorilor de 2,7%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău