Sondaj global | Topul celor mai admirate țări

  • 27 Iulie 2020 18:19
Sondaj global | Topul celor mai admirate țări

Germania este cea mai admirată țară din lume pentru al treilea an consecutiv, lăsând SUA într-o luptă strânsă pentru locul doi cu China și Rusia, potrivit unui nou sondaj.

Sondajul anual, realizat de Gallup, pune la îndoială mai multe afirmații ale secretarului de stat din SUA, Mike Pompeo, care a spus vineri că SUA s-a „poziționat perfect” pentru a conduce lumea liberă, într-o nouă rivalitate ideologică cu Partidul Comunist Chinez, relatează The Guardian, citat de DIGI24.ro.

SUA au obținut o rată de aprobare globală de 33% în 2019, cu doar un punct procentual în plus față de China și cu 3% peste Rusia. Germania le depășește pe toate trei, la mare distanță, cu un rating de 44%.

Sondajul făcut cu o mie de adulți din fiecare 135 de țări participante a fost realizat în 2019, înainte de apariția coronavirusului. Situația globală a SUA ar putea suferi și mai mult, având în vedere administrarea îndoielnică a pandemiei.

Donald Trump a susținut frecvent că a făcut ca SUA să fie din nou respectată în lume, dar cifrele sondajului sugerează contrariul. SUA a fost cea mai admirată țară din lume în fiecare an al administrației Obama, cu excepția unui an când a fost surclasată de Germania, dar atunci popularitatea sa a scăzut cu 18 puncte procentuale, după ce Trump a devenit președinte.

„După ce citești cele mai recente rezultate din acest raport, despre cum evaluează lumea conducerea marilor puteri globale, vezi că liderii direcți și fermi au făcut cel mai bine. Cancelarul german Angela Merkel, iubită sau detestată, a fost unul dintre cei mai previzibili lideri în perioade extrem de incerte atât în ​​Europa cât și în ordinea globală”, a declarat redactorul-șef al Gallup, Mohamed Younis.

Younis a mai spus că pandemia de coronavirus ar putea eroda mai mult imaginea Americii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău