SONDAJ. Climatul investițional din Republica Moldova este nefavorabil

  • 21 Aprilie 2015 12:55
SONDAJ. Climatul investițional din Republica Moldova este nefavorabil

Mai multe întreprinderi cu capital străin din Republica Moldova califică climatul investițional din țară drept unul nefavorabil, arată datele Barometrului de afaceri pentru perioada ianuarie-aprilie 2015.

Sondajul a fost realizat de Camerele de Comerț și Industrie moldo-franceză și moldo-germană. Mai mult, participanții la sondaj susțin că previziunile vor fi negative și în următorul trimestru, chiar dacă se declară mai puțin pesimiști.

Potrivit autorilor sondajului în ultima perioadă de timp climatul investițional din Republica Moldova s-a deteriorat considerabil, iar previziunile nu arată deloc bine. Majoritatea agenților economici chestionați au declarat că se așteaptă la o înrăutățire a situației în următorul trimestru, a menționat directorul executiv, membru al consiliului de administratiei al Camerei de Comerț și Industrie moldo-germană, Joachim Bishof.

În același timp întreprinderile chestionate au declarat că au înregistrat o cifră de afaceri stabilă cu o ușoară creștere pe parcursul ultimului trimestru, chiar dacă au declarat profituri mai mici. Referitor la investiții, acestea au fost stabile, cu o ușoară creștere pe parcursul perioadei de referință.

În opinia șefului secției politică și economie a delegației UE în Republica Moldova, Wicher Slaghter,
Sondajul, la care au participat 108 întreprinderi cu capital străin, rezidente în Republica Moldova, va fi realizat trimestrial și se dorește, potrivit autorilor,  un indicator al dezvoltării economice a țării noastre și un mijloc de dialog cu guvernul și cu grupurile de interese.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău