Sondaj BOP | Majoritatea cetățenilor declară că lucrurile merg într-o direcție greșită în R.Moldova

  • 04 Decembrie 2018 10:29
Sondaj BOP | Majoritatea cetățenilor declară că lucrurile merg într-o direcție greșită în R.Moldova

Aproape 73 la sută dintre cetățenii cred că în  lucrurile merg într-o direcție greșită în R. Moldova, potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice, realizat la comanda Institutului de Politici Publice.

Cetățenii sunt îngrijorați cel mai mult de prețuri (52%), viitorul copiilor (52%) și sărăcie (40%). Circa 34 la sută dintre cetățeni sunt deranjați de șomaj, iar alți 31% – de corupție. 

42 la sută dintre respondenți au declarat că veniturile le ajung numai pentru strictul necesar, în timp ce pentru 30 la sută dintre cei chestionați veniturile nu le ajung nici măcar pentru aceasta.

Același sondaj arată că 61 la sută dintre respondenți nu sunt mulțumiți de situația economică a R. Moldova. Cei mai mulți dintre cetățeni cred că pentru a îmbunătăți situația e nevoie să fie schimbată conducerea țării și să fie combătută corupția.

Cea mai importantă sursă de informare rămâne a fi televiziunea pentru aproximativ  70  la sută dintre respondenți, urmată de internet (40%) și de radio, cu 19%.

Instituțiile în care populația are cea mai mare încredere sunt biserica și primăriile, urmate de mass-media și de președinte.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat de CBS-AXA la nivel național pe un eșantion de 1115 persoane intervievate. Potrivit autorilor, marja de eroare este de 3 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău