Sondaj | Angela Merkel, în topul preferințelor germanilor

  • 14 Septembrie 2017 11:59
Sondaj | Angela Merkel, în topul preferințelor germanilor

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, se situează pe primul loc în topul preferințelor alegătorilor germani, fiind susținută de 48% dintre cei care au răspuns unui sondaj publicat miercuri, cu zece zile înaintea alegerilor parlamentare, scrie Mediafax.ro.

Sondajul, realizat de institutul de sondare Forsa, a fost publicat cu zece zile înaintea alegerilor generale ce vor avea loc pe 24 septembrie.

Astfel, partidul cancelarului Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), se situează pe primul loc în preferințele alegătorilor germani, fiind susținut de 37% dintre respondenți.

CDU este urmat de către social-democrați (SPD), care sunt creditați de 23% dintre germani. Liderul SPD, Martin Schulz, a fost preferat pentru funcția de cancelar de doar 22% dintre respondenți, situându-se mult sub cota de susținere a lui Merkel, care a fost preferată de 48% dintre cei chestionați.

În plus, pentru prima dată după cel de Al Doilea Război Mondial, în Budestag ar urma să ajungă și un partid cu atitudini xenofobe și extremiste. Este vorba despre Alternativa pentru Germania (AfD), partid de extremă-dreapta, care ar urma să obțină 9% din voturi, suficiente pentru a trece pragul electoral de 5%.

Potrivit sondajului, primele două poziții în preferințele germanilor par clare, însă pare că se dă o luptă puternică între partidele care își dispută a treia poziție. Pe lângă AfD, Die Linke, partid de extremă-stânga, ecologiștii și Partidul Liber-Democrat își dispută această poziție.

26% dintre respondenți s-au declarat indeciși, un procent destul de mare ținând cont apropierea datei alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău