Sondaj | 40% dintre respondenți sunt pentru unirea Republicii Moldova cu România

  • 27 Iunie 2023 12:39
Sondaj | 40% dintre respondenți sunt pentru unirea Republicii Moldova cu România

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la Unirea Rep. Moldova cu România, 40 la sută dintre respondenți ar vota pentru, mai arată datele sondajului publicat astăzi, 27 iunie, de WatchDog.md, transmite Radio Chișinău.

Experții constată că apropierea de România reprezintă cea mai spectaculoasă creștere în materie de opțiune externă pentru populația Republicii Moldova în ultimii mai bine de 20 de ani, potrivit sociologului Vasile Cantarji.

„Acest indicator cu privire la Unirea Rep. Moldova cu România a înregistrat cea mai  spectaculoasă creștere. La începutul anilor 2002, când a fost măsurat pentru prima dată,  acest indicator a stat constat timp de 12 ani la nivel de 3%.  Apoi fluctuant dar pe termen lung foarte constant s-a înregistrat o creștere a vectorului unionist. Pe parcursul ultimilor doi ani îl fixam la nivelul de 33%-35 % a celor care se pronunțau pentru unire. Și iată că în iunie 2023 acest vector a ajuns la 40%”, a spus Cantarji.

Amintim că studiul a fost realizat de CBS-Reaserch, la începutul lunii iunie, pe un eșantiona de 1.121 de persoane, la comanda WatchDog.md și dat publicității astăzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău