SONDAJ | 40% din femeile candidate și 49% din activiste au fost supuse violenței în campania electorală

  • 19 Februarie 2019 13:10
SONDAJ | 40% din femeile candidate și 49% din activiste au fost supuse violenței în campania electorală

Aproximativ 40% dintre femeile candidate și 49% din activiste (reprezentanți ai partidelor și observatorilor independenți) au fost supuse violenței în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta arată rezultatele unui sondaj desfășurat în rândul femeilor candidate și activistelor, prezentat marți, 19 februarie, în cadrul unei conferințe de presă de Platforma pentru Egalitatea de Gen.

Potrivit secretarului general al platformei, Nina Lozinschi, în mai mult de jumătate din cazuri e vorba de violență verbală față de femeile candidate, 37% - violență psihologică, 8% - violență economică și 3% - violență fizică. În ceea ce privește activistele, în 64% dintre cazuri s-a folosit violența verbală, 31% - economică și 5% - psihologică.

Lozinschi a menționat că numai 16% dintre respondenți au raportat despre violență colegilor de partid, președinților birourilor electorale, Comisiei Electorale Centrale, poliției, Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurării egalității.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău