Soluția găsită de Israel pentru a da un Certificat Verde celor care au avut Covid-19 fără a fi testați oficial pozitiv

  • 02 Noiembrie 2021 14:58
Soluția găsită de Israel pentru a da un Certificat Verde celor care au avut Covid-19 fără a fi testați oficial pozitiv

Israelienii vor putea, în premieră, să obțină un certificat de recuperare după Covid-19, chiar dacă oficial nu au fost testați pozitiv, cu ajutorul unui test serologic, scrie Jerusalem Post.

Potrivit noii politici, persoanele care au avut boala dar nu au fost testați pozitiv oficial vor putea să dovedească prezența anticorpilor în sânge printr-un test serologic specific, cunoscut drept ”N”, transmite HotNews.ro.

Acest tip de test identifică anticorpii declanșați de boală, spre deosebire de cei provocați de vaccinare.

Cu rezultatele testului serologic, vor putea primi un Certificat Verde cu o singură inoculare de vaccin sau cu cele două doze administrate în mod obișnuit pentru a fi considerați complet imunizați, indiferent de cât timp a trecut de la vaccinare.

Conform regulilor generale, cei care s-au recuperat după Covid-19 sunt eligibili pentru un Certificat Verde timp de șase luni de la data recuperării, dovedită printr-un test PCR. Odată ce expiră cele șase luni, au nevoie de o singură doză.

Dacă au contractat virusul COVID-19 după ce au fost deja vaccinați, nu au nevoie de o altă vaccinare.

Se consideră că o combinație între recuperarea după boală și o doză oferă o protecție foarte puternică și durabilă împotriva Sars-Cov-2.

Conform noii politici, persoanele care consideră că s-au recuperat de Covid-19 și nu doresc să primească două sau trei doze de vaccin vor putea obține un Certificat Verde după o singură vaccinare.

Testul poate fi efectuat la un laborator recunoscut de Ministerul Sănătății din Israel. Cei care doresc să îl efectueze vor trebui să plătească din propriul buzunar, iar costul acestuia poate fi cuprins între 40 și 110 euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău