Soluția adoptată în Paris pentru folosirea transportului public după relaxarea restricțiilor

  • 07 Mai 2020 19:58
Soluția adoptată în Paris pentru folosirea transportului public după relaxarea restricțiilor

Doar persoanele care vor prezenta dovada că trebuie să circule vor fi lăsate să folosească transportul public din Paris la orele de vârf, după relaxarea restricțiilor pe 11 mai, a anunțat ministrul francez al transporturilor Elisabeth Borne, informează joi dpa, citată de Agerpres.

Autoritățile vor căuta să asigure transport public cât de mult posibil, pentru a reduce cererea, a spus Borne.

Călătorii vor trebui să aibă asupra loc o declarație de la angajatorul lor, care să arate necesitatea deplasării la locul de muncă la acea oră.

Oricine altcineva va călători la acele ore pentru alte motive esențiale va trebui de asemenea să prezinte o dovadă în acest sens.

De asemenea, vor exista amenzi de 135 de euro pentru cei care nu vor respecta restricțiile și nu vor purta măști, care vor fi obligatorii pentru pasagerii cu vârste de peste 11 ani, a mai spus Borne.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat joi că Franța va ridica gradual restricțiile începând de lunea viitoare, 11 mai, dar că unele restricții vor rămâne în vigoare în regiunea Parisului, unde noul tip de coronavirus este încă activ.

De altfel, autoritățile franceze doresc să încurajeze cetățenii să renunțe la mașini și să facă naveta pe biciclete după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Inițiativa, propusă la sfârșitul lui aprilie de Ministerul Energiei și Transporturilor, include construirea unor piste temporare de biciclete și o subvenție de 20 de milioane de euro pentru costurile lucrărilor de reparații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău