Solidaritate europeană. UE livrează Ucrainei generatoare de energie electrică și echipamente de energie prin Mecanismul de protecție civilă

  • 17 Noiembrie 2022 17:05
Solidaritate europeană. UE livrează Ucrainei generatoare de energie electrică și echipamente de energie prin Mecanismul de protecție civilă

Comisia Europeană coordonează în această lună o nouă livrare de ajutor de urgență de peste 1800 de tone, inclusiv în domeniul energiei, pentru a sprijini Ucraina prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE.

Potrivit Calea Europeană, noul sprijin ridică ajutorul material total direcționat către Ucraina la a 74 000 de tone, în valoare de peste 450 de milioane de euro, și se adaugă la cele 523 de milioane de euro sub formă de asistență umanitară financiară oferită deja de la invazia ilegală a Rusiei.

Cel mai recent sprijin vine din partea Belgiei, Finlandei, Germaniei, Slovaciei, Luxemburgului și Suediei, care include, printre altele, provizii de energie, articole pentru adăposturi, schițe de prim ajutor, îmbrăcăminte de protecție, echipamente de stingere a incendiilor, camioane de apă și autobuze. Toate statele membre ale UE au trimis sprijin Ucrainei prin intermediul mecanismului.

”Distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei atinge un punct critic. În ajunul iernii, oamenilor li se taie energia electrică și încălzirea. Principala prioritate a operațiunilor noastre umanitare de astăzi este intensificarea asistenței pentru sezonul rece. UE lucrează non-stop pentru a contribui la susținerea aprovizionării cu energie electrică în Ucraina. Prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, livrăm Ucrainei generatoare de energie electrică și echipamente de energie vitale. Doresc să adresez cele mai sincere mulțumiri fiecărei țări care continuă să ajute Ucraina și sper că și sectorul privat va face un pas înainte în acest sens. Aceasta este cea mai bună demonstrație a solidarității UE în acțiune”, a subliniat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

În plus, Centrul de coordonare a răspunsurilor de urgență al UE coordonează evacuările medicale ale ucrainenilor răniți sau bolnavi către spitale din Europa.

În plus, partenerii umanitari ai UE ajung deja la populațiile vulnerabile din Herson cu provizii vitale, cum ar fi alimente, apă, truse de igienă, materiale pentru adăposturi și articole de uz casnic esențiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău