Solicitanții serviciilor de înregistrare a contractelor de ipotecă, deserviți în mod prioritar

  • 01 Noiembrie 2021 16:53
Solicitanții serviciilor de înregistrare a contractelor de ipotecă, deserviți în mod prioritar

Din 1 noiembrie, solicitanții serviciilor de înregistrare a contractelor de ipotecă – persoane fizice și juridice – vor fi deserviți în mod prioritar, conform rândului „viu”, în incinta Centrului multifuncțional Chișinău nr.4. De același regim prioritar vor avea parte și solicitanții serviciilor de înregistrare a contractelor de vânzare-cumpărare cu instituirea concomitentă a ipotecii și acordurilor adiționale, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Agenției Servicii Publice.

Audiența persoanelor juridice care solicită înregistrarea unui număr mai mare de cinci cereri va fi efectuată la Centrul multifuncțional Chișinău nr.5

Celelalte servicii cadastrale se acordă în regim obișnuit în baza programărilor prealabile, perioada de așteptare, la centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, fiind de  mai bine de o lună și jumătate. Cea mai apropiată dată disponibilă este după 20 decembrie.

De notat este că, începând cu 1 noiembrie, tarifele la mai multe servicii prestate de ASP, inclusiv cadastrale, au scăzut. De exemplu, înregistrarea primară selectivă a bunului imobil și a dreptului de proprietate costă 240 de lei, în loc de 320. Notarea în registrul bunurilor imobile s-a ieftinit de la 200 la 160 de lei, iar eliberarea altei informații nesistematizate din cadastru – de la 160 lei la 130 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
32,74
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Sat
32
Sun
31
Mon
32
Tue
34
Wed
30
Arhivă Radio Chișinău