Soldații ruși din Transnistria i-au instruit pe elevii școlii militare cum să arunce grenade și să folosească automatul AK-74

  • 03 Mai 2018 13:08
Soldații ruși din Transnistria i-au instruit pe elevii școlii militare cum să arunce grenade și să folosească automatul AK-74 Europa Liberă

Militarii ruși din cadrul Grupului Operativ al Trupelor Rusești (GOTR) din regiunea transnistreană au desfășurat exerciții pentru 180 de elevi ai școlii militare "Suvorov" din Tiraspol.

Aplicațiile au avut loc pe teritoriul orășelului militar al GOTR. Potrivit infotag.md, elevii, împărțiți în nouă plutoane, au concurat în abilitatea de a se orienta pe teren folosind o hartă și o busolă pentru a găsi pe teritoriul orășelului militar noi puncte de control, iar la fiecare dintre acestea urmând a fi demonstrate capacitățile militare.

Apoi, cadeții au aruncat grenade de instruire, au acordat primul ajutor „victimelor" cu fractură de femur și le-au transportat pe un itinerar indicat, au depășit obstacole și un teren „contaminat", fiind echipați cu mijloace individuale de protecție, și au executat normativele de asamblare și dezasamblare a automatului AK-74.

La sfârșit, cele mai bune echipe au fost premiate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău