Soldații ruși au înființat într-un oraș din Belarus un bazar unde vând lucrurile furate din casele ucrainenilor

  • 02 Aprilie 2022 18:00
Soldații ruși au înființat într-un oraș din Belarus un bazar unde vând lucrurile furate din casele ucrainenilor

Soldații ruși au înființat într-un oraș din Belarus un bazar unde vând lucrurile furate din casele ucrainenilor pe care le-au jefuit în timpul invaziei, potrivit Serviciului de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării. De la delanșarea războiului de către Rusia, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini cu sodați ruși care jefuiau magazine, bănci sau case ale ucrainenilor din orașele atacate, scrie HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, trupele ruse au înființat o piață în aer liber în orașul Naroulia din Belarus, aproape de granița cu Ucraina, unde vând tot ce au furat în Ucraina, inclusiv jucării, bijuterii, mașini, produse cosmetice și valută.

Oficialii ucraini spun că în bazar rușii vând: mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase, frigidere, bijuterii prețioase, autoturisme, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, jucării, cosmetice. "Adică tot ce au obținut prin jefuirea civililor din Ucraina".

Soldații ruși ar încerca să schimbe și valută furată - dolari și euro -, dar din cauza restricțiilor monedelor interne, bielorușii sunt reticenți și îi trimit pe ruși să meargă la bancă.

De la declanșarea războiului de către Rusia, în 24 februarie, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini cu sodați ruși care jefuiau magazine, bănci sau case ale ucrainenilor din orașele atacate. 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat de mai multe ori că invadatorii ruși jefuiesc proprietăți, fură mașini sau chiar aparatură electrocasnică și alimente pe care le trimit apoi în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău