Șoigu reapare în public și susține că principalele obiective ale „operațiunii” din Ucraina au fost îndeplinite

  • 29 Martie 2022 14:03
Șoigu reapare în public și susține că principalele obiective ale „operațiunii” din Ucraina au fost îndeplinite

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a spus într-un discurs televizat că obiectivele „operațiunii speciale” în Ucraina au fost indeplinite, iar capacitatea militară a Ucrainei a fost grav degradată. Este prima apariție publică a lui Șoigu în aproape 3 săptămâni, timp în care presa a speculat inclusiv asupra stării lui de sănătate, iar Kremlinul a publicat imagini nedatate cu ministrul, pentru a liniști apele. Explicația Moscovei a fost că Șoigu este ocupat cu operațiunea militară.

„În linii mari, principalele obiective ale operaținuii speciale din Ucraina au fost îndeplinite. A fost redus semnificativ potențialul militar al forțelor armate ale Ucrainei, ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția și eforturile pentru atingerea obiectivului principal, eliberarea Donbasului”, a spus Șoigu într-o întâlnire televizată cu oficiali ruși, potrivit DIGI24.

Ministrul a mai susținut că Ucraina nu mai are flotă și că forțele aeriene ucrainene și sistemul de apărare aeriană au fost „practic distruse”, iar Rusia controlează acum spațiul aerian ucrainean.

Șoigu a avertizat, de asemenea, că Rusia va răspunde în mod corespunzător dacă NATO ar furniza Ucrainei avioane și sisteme de apărare aeriană.

Presa a remarcat săptămâna trecută o dispariție a lui Serghei Șoigu, din spațiul public și au apărut inclusiv speculații privind starea sa de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat ulterior dispariția ministrului rus al Apărării din spațiul public prin faptul că este ocupat cu Ucraina și că nu are timp de apariții media.

În aceeași zi, presa din Rusia a publicat imagini cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, prezent în cadrul unei videoconferințe cu Vladimir Putin. Într-un clip video publicat de Ria Novosti, se observă că Șoigu poartă un sacou de culoare închisă, cămașă albă și cravată.

Gruparea de hackeri Anonymous a publicat luni un ordin semnat de adjunctul lui Șoigu, generalul Dmitri Bulgakov, care cere realizarea unor filmulețe care să discrediteze atitudinea militarilor ucraineni față de prizonierii de război ruși și care să nege că Rusia folosește militari în termen în Ucraina. Scopul ordinului este de a-i împiedica pe militarii ruși să se mai predea de bună voie ucrainenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău