Sofia Vicoveanca își așteaptă toți admiratorii la serata culturală „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

  • 26 Septembrie 2018 10:52
Sofia Vicoveanca își așteaptă toți admiratorii la serata culturală „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

Îndrăgita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca, numită și „privighetoarea Bucovinei”, este invitata specială a seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA” din 1 octombrie 2018. Evenimentul ce se va desfășura sub forma unui interviu – serată de creație, moderat de Alexandru Grecu, va începe la ora 18:30 și va avea loc la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”.

Potrivit tvrmoldova, Sofia Vicoveanca va vorbi despre cele mai importante momente din viața profesională și personală, despre cântecul neamului românesc, dorul de Bucovina și despre ceea ce îi unește pe românii din întreaga lume.
 
Sofia Vicoveanca își exprimă trăirile într-o manieră irepetabilă. Muzica pe care o cântă dezvăluie o fidelitate de necontestat față de autentic și complex. Cântecele de joc, baladele și doinele, cântecele de leagăn din zona Bucovinei răsună într-un fel aparte. Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, Sofia Vicoveanca va delecta publicul cu piese valoroase ale folclorului românesc: “Lume, lume trecătoare”, “Am avut un pui pe lume”, “Bătranețea când te bate”, “Asta-i hora mare”, “Bucovina mândră floare”, “Ăsta-i joc din Bucovina”.
 
Alte pasiuni ale Sofiei Vicoveanca sunt poezia și filmul. Talentul său actoricesc a fost apreciat și valorificat de mai mulți regizori. Printre filmele în care a jucat sunt „Casa din vis” de Ioan Cărmăzan și „Sarea în bucate” de Radu Dumitru Penescu. Sofia Vicoveanca, fire sensibilă, a scris și două volume de versuri: „ Dureri ascunse” și „Cu inima-n palme”.
 
Pentru activitatea artistică, Sofia Vicoveanca a fost distinsă cu "Meritul Cultural" clasa a IV-a (1973); Medalia "Tudor Vladimirescu" cl. I (1975); Medalia "Meritul Cultural" cl. I (1976); Crucea Națională "Serviciul Credincios" clasa a III-a (2002); Ordinul Național "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofițer (2004). De asemena, a primit titlul de Cetățean de Onoare al mai multor localități din România.
 
În program:

  • Interviu realizat de Alexandru Grecu cu Sofia Vicoveanca
  • Dialog direct al publicului cu Sofia Vicoveanca
  • Recital Sofia Vicoveanca
  • Ședință foto și sesiune de autografe

 
Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalități de referință ale culturii spațiului românesc vin în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuții de suflet.
 
Printre invitații speciali ai proiectului au fost actrițele Maia Morgenstern și Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, interpretul și muzicianul Nicu Alifantis, interpreții Dida Drăgan, Ștefan Bănică, Fuego, Grigore Leșe.
 
Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271.

Sursa: tvrmoldova


 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Thu
4
Fri
6
Sat
12
Sun
9
Mon
5
Arhivă Radio Chișinău