Sofia, susținută de un comisar european în demersul pentru aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen

  • 21 Februarie 2018 14:37
Sofia, susținută de un comisar european în demersul pentru aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen

Ministrul bulgar de interne, Valentin Radev, și comisarul european pentru migrație și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, au făcut apel la Consiliul Uniunii Europene să aprobe aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen.

Potrivit agenției bulgare de presă BTA, cei doi oficiali au luat parte marți seara la o audiere în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European. Ministrul bulgar de interne a subliniat că problema aderării Bulgariei și României la Schengen își așteaptă rezolvarea de foarte mult timp și că întârzierea este fără precedent.

Radev a menționat că presiunea migrației a provocat importante tensiuni în spațiul Schengen, adăugând că Europa de azi ar fi greu de imaginat fără acest spațiu și că președinția semestrială bulgară a Consiliului UE va investi toată energia și toate eforturile pentru a găsi o soluție.

La rândul său, comisarul european a remarcat că în timp circulația persoanelor va continua să crească și trebuie gestionată. Dacă în trecut granițele au provocat dispute, confruntări și războaie, astăzi tinerii consideră ceva firesc accesul liber, a mai spus Avramopoulos, cerând ca subiectul să nu fie folosit în discuțiile politice interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Sat
12
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău