Șoferul implicat în accidentul din satul Piatra este cercetat penal

  • 20 Iulie 2020 18:52
Șoferul implicat în accidentul din satul Piatra este cercetat penal

Șoferul care a provocat accidentul de sâmbătă seara din satul Piatra, raionul Orhei, soldat cu moartea a trei persoane, printre care primărița din localitate, și cu rănirea unui minor de 14 ani, este deținut în izolatorul din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei. Ofițerul de presă al Inspectoratului, Elena Băetrău, a precizat pentru IPN că acesta este reținut pentru 72 de ore și urmează să se ceară în instanță arestarea lui.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală pe baza articolului 264, alin 6 Cod Penal (Încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a cauzat decesul a două sau mai multe persoane, săvârșită în stare de ebrietate. Această faptă se pedepsește cu închisoare de la 7 la 12 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Accidentul s-a produs pe 18 iulie, în jurul orelor 23:18, pe o stradă centrală din satul Piatra. Antrenându-se într-o manevră de depășire a unui alt automobil, care se deplasa în fața acestuia, ieșind pe acostament, șoferul vinovat de producerea accidentului a intrat cu mașina peste patru din șase pietoni care se deplasau pe partea opusă a carosabilului. După accident, s-a stabilit că șoferul, un bărbat de 30 de ani, era în stare de ebrietate alcoolică, cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,33 mg/l.

Două femei, de 60 și 49 de ani, au murit la fața locului, iar o tânără de 21 de ani s-a stins mai târziu la spital, în secția reanimare. Minorul de 14 ani este spitalizat, starea acestuia fiind gravă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău