Șoferul care a spulberat un cărucior cu un copil la Ștefan Vodă a primit o pedeapsă mai aspră

  • 03 Mai 2018 10:46
Șoferul care a spulberat un cărucior cu un copil la Ștefan Vodă a primit o pedeapsă mai aspră

Bărbatul care era la volanul unui automobil de marca VAZ și care a lovit mortal în vara anului trecut un copil aflat în cărucior a primit o sentință mai aspră.

Potrivit procurorilor, șoferul a produs accidentul în satul Brezoaia, raionul Ștefan Vodă, fiind în stare de ebrietate și fără a deține permis de conducere. La un moment dat, acesta a pierdut controlul asupra volanului și a intrat pe contrasens,
spulberînd un cărucior, care se afla lângă acostament. Tragedia s-a produs chiar sub ochii mamei copilului, care stătea de vorbă cu o consăteancă la poartă.

Copilul de 4 luni, care se afla în cărucior, a decedat în drum spre spital. Inculpatul și-a recunoscut integral vina și a fost condamnat inițial la 4 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip deschis, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani, acesta fiind luat sub strajă din sala de judecată. Concomitent, instanța a dispus încasarea, din contul inculpatului, în beneficiul părinților copilului a unui prejudiciu moral și material în mărime de 115.000 lei.

Procuratura a contestat această sentință, iar recent, magistrații au decis să-l condamne pe bărbat la 5 ani și 6 luni închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Decizia poate fi atactă la Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău