Șoferii nu mai sunt obligați, începând de astăzi, să circule cu farurile aprinse pe timp de zi

  • 01 Aprilie 2018 07:32
Șoferii nu mai sunt obligați, începând de astăzi, să circule cu farurile aprinse pe timp de zi

Începând cu ziua de astăzi, 1 aprilie 2018, șoferii din Republica Moldova nu mai sunt obligați să circule cu luminile de zi sau cele de întâlnire pe timp de zi. Regula expiră după cinci luni de valabilitate.

De asemenea, pot fi schimbate fără teamă anvelopele de iarnă cu cele de vară, deoarece meteorologii promit în următoarele zile temperaturi de până la 20 de grade. Pe timp de noapte maximele termice vor fi, de asemenea, pozitive, menționează Autoblog.md

Astfel, convorm prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, „pentru atenționarea altor participanți la trafic și pentru semnalizarea vehiculelor în cazul deplasării pe timp de zi, trebuie pusă în funcțiune în faruri lumina de întâlnire de către conducătorii: (i) tuturor vehiculelor − în perioada 1 noiembrie − 31 martie inclusiv”.

Vestea este apreciată de unii șoferi, care vor face economie nu doar de energie, dar și de bani, pentru că deseori becurile ard după o perioadă îndelungată de utilizare în regim forțat, scrie sursa citată.

Norma care prevede circulația, între 1 noiembrie-31 martie, cu farurile aprinse a fost aplicată pentru prima dată în 2009. Acesta a fost adoptată din cauza condițiilor meteorologice care pot cauza o vizibilitate redusă pe drumurile naționale în perioadă de iarnă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău