Șoferii din regiunea transnistreană mai au o lună la dispoziție pentru schimbarea plăcilor de înmatriculare la mașini

  • 29 Iulie 2021 13:03
Șoferii din regiunea transnistreană mai au o lună la dispoziție pentru schimbarea plăcilor de înmatriculare la mașini

Conducătorii mijloacelor de transport din regiunea transnistreană mai au la dispoziție o lună să-și perfecteze actele necesare pentru a putea călători peste hotarele Republicii Moldova, atenționează Biroul Politici de Reintegrare.

De la 1 septembrie, proprietarii mijloacelor de transport din stânga Nistrului vor fi admiși în circuitul rutier internațional, doar având plăci de înmatriculare ale Republicii Moldova sau plăci de model neutru, însoțite de elipsa cu inscripția „MD” aplicată pe spatele autovehiculului. 

Pentru obținerea plăcuțelor neutre, pentru șoferii din regiunea transnistreană au fost deschise, încă din septembrie 2018, două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport – unul la Tiraspol și altul la Râbnița.

Pe parcursul lunii iulie, acolo au fost înmatriculate cu plăci neutre 184 de autovehicule. De asemenea, au fost preschimbate 322 de permise de conducere, dublu față de iulie anul trecut.

Republica Moldova și Ucraina au convenit ca de la 1 septembrie 2021 să permită accesul în traficul rutier internațional și trecerea peste frontiera de stat moldo-ucraineană doar pentru mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău