Șoferii de autobuze și troleibuze din capitală vor fi supuși unor verificări mai riguroase

  • 26 Martie 2023 10:00
Șoferii de autobuze și troleibuze din capitală vor fi supuși unor verificări mai riguroase

Toți șoferii de autobuze și troleibuze din capitală vor fi supuși unor verificări mai riguroase. Controalele vor fi intensificate după ce vineri, 24 martie, un copil de 12 ani a decedat fiind accidentat de un troleibuz, transmite RTEC.

Astfel, responsabilii vor verifica starea fizică și psihologică a șoferilor. Totodată, vor fi analizate fișele conducătorilor auto și toate incidentele sau plângerile în care aceștia au fost implicați. Verificările vor mai viza îndeplinirea obligațiunilor funcționale și participarea regulată a șoferilor la instruirile obligatorii privind respectarea regulamentului circulației rutiere.

„În urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare până la eliberări din funcție. Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță”, a anunțat Regia Transport Electric Chișinău.

În după-amiaza zilei de vineri, 24 martie, o minoră de 12 ani a decedat după ce a fost accidentată de un troleibuz în sectorul Ciocana al capitalei. În acest caz a fost inițiată o anchetă. Șoferul troleibuzului a fost reținut pentru 72 de ore. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău