Șoferii continuă să parcheze pe străzile principale, în pofida dispoziției Primăriei

  • 06 Martie 2020 17:24
Șoferii continuă să parcheze pe străzile principale, în pofida dispoziției Primăriei

Deși, din 1 martie, prin dispoziția viceprimarului capitalei, a fost restricționată parcarea pe mai multe străzi principale, șoferii continuă să-și lase mașinile chiar sub indicatoarele rutiere care interzic oprirea. Un exemplu în acest sens este și strada Pușkin, de-a lungul căreia șoferii parchează în locuri interzise, transmite IPN.

Potrivit dispoziției, a fost restricționată staționarea pe trotuar și pe partea carosabilă a bulevardului Ștefan cel Mare, Grigore Vieru, precum și a străzilor Constantin Tănase, Bănulescu-Bodoni, Alexei Mateevici, Alexandr Pușkin și Kiev.

Viceprimarul Victor Chironda, menționează, într-o postare pe Facebook, că Pretura a cerut administrației centrului comercial din strada Pușkin să pună stâlpii limitatori de parcare, conform proiectului, la marginea trotuarului. „Ei s-au supărat, i-au demontat și au refuzat să-i pună la loc. Spre regret, acesta e gradul de responsabilitate socială a unor oameni de afaceri. De faptul că majoritatea centrelor comerciale din oraș au fost construite fără respectarea normelor de asigurare cu locuri de parcare, nu mai comentez. Pretura va pune alte bariere din contul municipalității, în câteva zile. Eliberarea trotuarelor de parcările ilegale pe străzile cu transport public este primul pas pentru asigurarea circulației troleibuzelor conform orarului”, afirmă viceprimarul.

Potrivit Codului Contravențional, staționarea în locuri interzise se sancționează cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale, cu aplicarea a patru puncte de penalizare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău