Șofer de camion, condamnat pentru că a accidentat intenționat un angajat al Vămii

  • 29 Mai 2023 18:19
Șofer de camion, condamnat pentru că a accidentat intenționat un angajat al Vămii

Un șofer de camion a fost condamnat la 11 ani de închisoare după ce a accidentat, în iulie 2021, un angajat al Terminalului Vamal din municipiul Chișinău. Totul s-a întâmplat în timp ce inculpatul intenționa să părăsească teritoriul terminalului și a fost somat de către angajatul Vămii să prezinte tichetul care i-ar permite acest fapt, transmite IPN.

Procuratura Generală precizează că bărbatul a ignorat cerințele angajatului terminalului vamal, a accelerat și a plecat. Însă, ulterior a stopat camionul și a ieșit luându-se la ceartă cu acesta. Urcând din nou în mașină, angajatul a încercat să-l oprească poziționându-se în fața transportului. Șoferul a accelerat și l-a accidentat,

Angajatul Vămii a fost doborât la pământ fiind traversat cu roata autocamionului. Raportul de expertiză judiciară a arătat că victima a suferit fracturi ale coastei și alte fracturi.

Bărbatul de 64 de ani a fost recunoscut vinovat pentru vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății în legătură cu îndeplinirea de către victimă a obligațiilor de serviciu. El a fost condamnat la închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 600 de mii de lei pentru prejudiciul moral cauzat prin infracțiune, a sumei de peste 95 de mii de lei – cu titlu de prejudiciu material și 6 mii de lei – cu titlu de cheltuieli judiciare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău. Inculpatul a pledat nevinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău