Socialiștii ar putea boicota viitoarele alegeri

  • 19 Aprilie 2017 12:12
Socialiștii ar putea boicota viitoarele alegeri

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor a elaborat o inițiativă legislativă în susținerea propunerii formulate de președintele Igor Dodon privind sistemul mixt de vot.

PSRM anunță într-un comunicat de presă că va înregistra în regim de urgență proiectul de lege respectiv și solicită includerea acestuia pe ordinea de zi a ședințelor plenare.

Socialiștii mai anunță că vor distribui proiectul misiunilor diplomatice acreditate în la Chișinău, precum și organizațiilor internaționale preocupate de monitorizarea procesului electoral din Republica Moldova.

Totodată, PSRM îndeamnă Uniunea Europeană și organizațiile internaționale să influențeze asupra Partidului Democrat pentru a renunța la sistemul uninominal de vot. În cazul în care proiectul inițiat de Vlad Plahotniuc va fi adoptat, socialiștii susțin că își rezervă dreptul de a nu participa la următoarele alegeri parlamentare și prin toate căile posibile să blocheze aceste alegeri.

Potrivit inițiativei lansate ieri de șeful statului, 51 de deputați ar urma să fie aleși pe liste de partid, iar 50 – în circumscripții electorale, jumătate din care i-ar reveni diasporei și regiunii separatiste transnistrene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău