Soci 2014: Clasamentul pe medalii după trei zile de concurs

  • 10 Februarie 2014 23:10
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după trei zile de concurs

Luni, 10 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat opt titluri olimpice.

Prima medalie de aur a zilei a fost câștigată de nemțoaica Maria Hoefl-Riesch care s-a impus în proba de super-combinată la schi alpin. Nicole Hosp din Austria și Julia Mancuso din SUA au completat podiumul.

Biatlonistul Martin Fourcade a adus prima medalie de aur Franței la Soci după ce s-a impus în proba de urmărire  pe distanța de 12.5 kilometri. Cehul Ondrej Moravec a luat argintul, iar bronzul a revenit lui Jean Guillaume Beatrix din Franța.

Canadianul Charles Hamelin a luat aurul la short track pe distanța de 1.500 de metri. Chinezul Tianyu Han a devenit medaliat cu argint, iar Viktor Ahn a câștigat medalia de bronz pentru Rusia, după ce în urmă cu opt ani la Torino reușea trei medalii de aur pentru Coreea de Sud.

Pentru a doua oară la această ediție a Jocurilor Olimpice de la Soci, Olanda a făcut tripla în concursul de patinaj viteză. În proba  de 500 de metri masculin  pe podium au urcat în ordine: Michel Mulder (aur), Jan Smeekens (argint) și Ronald Mulder (bronz).

Canadianul Alex Bilodeau ocupat primul loc în proba masculină de schi acrobatic, urmat de compatriotul său  Mikael Kingsbury și de rusul Alexandr Smyshlyaev.

După trei zile de concurs la Olimpiada de la Soci, Canada și Olanda conduc în clasamentul pe medalii, ambele cu câte șapte medalii, dintre care câte trei de aur. Tot șapte medalii are la activ Norvegia, dar a obținut doar două titluri.

Mâine, 11 februarie, la JO de la Soci în joc vor fi puse 8 seturi de medalii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău