Snegur i-a cerut UNIREA lui Iliescu (Ziarul Național)

  • 13 Noiembrie 2014 12:24
Snegur i-a cerut UNIREA lui Iliescu (Ziarul Național)

REVISTA PRESEI DIN 13 NOIEMBRIE 2014

Primul președinte Mircea Snegur raspunde astăzi în Ziarul Național dacă I-a CERUT UNIREA Moldovei cu România lui Ion Iliescu în 1991? Întrebarea apare în condițiile în care, potrivit publicației, eurodeputatul Monica Macovei a declarat, la sfârșitul verii trecute, că primul președinte al Republici Moldova, Mircea Snegur, a mers, la începutul anilor ’90, la București să ceară unirea Moldovei cu România, iar președintele Ion Iliescu s-ar fi gândit patru ore și „i-a spus nu”. Mircea Snegur a declarat că atunci nu s-a recurs la „unirea politică”, dar a mers, împreună cu Ion Iliescu, pe altă cale….

Politicienii care conduc listele electorale ale celor mai importante partide din actuala electorală dețin locuințe luxoase, iar unii dintre ei, împreună cu membrii familiilor, dezvoltă mai multe afaceri prospere, susține Ziarul de Gardă. Potrivit publicației, deși majoritatea candidaților stau „la bloc”, apartamentele în care aceștia își duc traiul sunt impunătoare. Multe dintre aceste locuințe au intrat în posesia celor care astăzi se vor deputați pe când dețineau importante funcții publice. Vedeți în ziar un articol despre locuințele de lux și afacerile de familie ale liderilor electorali.

Ziarul de Gardă urmărește ședințele de judecată în dosarul privind coruperea deputaților și constată că acestea au loc într-o atmosferă relaxată, cu zâmbete și voie bună. La ultimele două ședințe, părțile s-au „chinuit” mai mult să încarce un iphone 5 și să numere, identificând cei 250 de mii USD, oferiți de inculpatul Vitalie Burlacu lui Ghenadie Cosovan, pentru a-l corupe pe deputatul liberal-reformator Anatolie Arhire, care susține că nici măcar nu știa că este implicat în această tranzacție.

 Voronin pendulează între GUAM și CSI, titrează Adevărul. Vladimir Voronin și-a schimbat de-a lungul timpului atitudinea față de GUAM și CSI în funcție de relațiile lui cu Moscova. Partidul Comuniștilor de la Chișinău a condamnat, printr-un comunicat de presă, atitudinea presupus anti-rusă a recentei întâlniri a parlamentarilor GUAM de la Chișinău. Partidul comuniștilor consideră că, în contextul războiului din Ucraina, Chișinăul nu trebuia să convoace Adunarea Parlamentară a GUAM fiindcă gestul reconfirmă atitudinea anti-rusească și „provoacă o divizare profundă a societății pe criteriile vectorilor de orientare geopolitică”.

Timpul se întreabă dacă este posibil un nou 7 aprilie? UN Lider PLDM susține că nu renunță la ideea unor proteste în cazul, dacă alegerile din 30 vor fi câștigate forțele antieuropene care vor deturna vectorul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău