SMS-urile, dăunătoare pentru adolescenți

  • 26 Iulie 2016 15:07
SMS-urile, dăunătoare pentru adolescenți

Oamenii de știință consideră că schimbul exagerat de mesaje prin intermediul telefoanelor mobile este cauza multor boli de care suferă adolescenții.

Acest lucru are legătură cu faptul că, în ultimii doi ani, popularitatea acestui mijloc de comunicare a crescut cu 89% – titrează publicația „Hindustan Times”.

Experții Institutului Regal de Tehnologie Melbourne (Australia) au efectuat un studiu asupra obiceiurilor de comunicare ale adolescenților și au constatat că respondenții dependenți de SMS-uri au adesea simptomele anxietății. Coordonatorul studiului, Jennifer Carroll, a clasificat mai multe categorii de tulburări provocate de mijloacele moderne de comunicare, printre care dependența de SMS-uri și tulburări posttraumatice.

În cazul dependenței de SMS-uri, adolescenții aud un semnal care notifică primirea unui SMS sau simt că telefonul a început să vibreze, deși, în realitate, niciuna dintre cele două acțiuni nu are loc. Dependența de maseje text provoacă la adolescenți îngrijorarea că nu primesc SMS-uri sau că nu le pot trimite. Cei care suferă de această boală au sentimentul că nimeni nu îi iubește și nimeni nu dorește să ia legătura cu ei.

Sursa: bucurestifm.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău