Slusari și Reniță într-un glas: Există pericolul unei majorități de stânga în viitorul Parlament

  • 25 Mai 2021 07:58
Slusari și Reniță într-un glas: Există pericolul unei majorități de stânga în viitorul Parlament

Vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari și Iurie Reniță, candidat la funcția de deputat pe lista PUN, sunt îngrijorați de divizarea dreptei înaintea alegerilor anticipate, pe fundalul unei „consolidări exemplare” a forțelor de stânga. Potrivit lor, partidele proruse ar putea crea o majoritate parlamentară în viitorul Parlament, lăsând dreapta politică în opoziție pentru o perioadă de 4 ani.

Alexandru Slusari spune că formațiunea sa a depus abia ieri actele pentru înregistrare la CEC, întrucât s-a așteptat până în ultimul moment consolidarea forțelor de dreapta și crearea unui bloc electoral PAS-Platorma DA-PUN.

„După înfrângerea de la alegerile prezidențiale, forțele antieuropene fac tot posibilul pentru a nu permite irosirea niciunui vot. Vedem acest bloc PSRM-PCRM. De fapt, este consolidarea a patru grupări politico-criminale: Plahotniuc-Dodon-Șor-Platon. Ei s-au consolidat și au făcut acest lucru sub steag geopolitic, în spate este Federația Rusă. De asta noi ne-am dorit un bloc extins cu toate forțele proeuropene, ca să avem garantat 60 de mandate. Avem ceea ce avem”, a spus Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Părerea lui Slusari este împărtășită și de potențialul candidat la funcția de deputat pe lista PUN, Iurie Reniță. Potrivit lui, planează riscul ca următoarea coaliție de guvernare să fie una de stânga.

„Formula PAS-Platforma DA- PUN ar fi însemnat un segment de electorat extrem de extins, astfel se putea contracara «ofensiva roșie» de la Moscova în frunte cu generalul Voronin. Coagularea stângii s-a produs la indicația expresă a Moscovei, fapt care vorbește despre pericolul coagulării lor și în viitorul Parlament. Ar putea fi creată o majoritate Voronin-Dodon-Șor-Usatîi. Ei nu vor avea nicio mustrare de conștiință în acest sens”, a spus Iurie Reniță.

Șase entități politice au fost deja înregistrate de către Comisia Electorală Centrală în calitate de concurenți electorali la alegerile din 11 iulie. Potrivit legii, campania electorală începe pentru fiecare concurent, în momentul înregistrării sale oficiale la CEC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău