Blocul ACUM propune votarea în Parlament a proiectului asupra căruia Guvernul și-a asumat răspunderea

  • 08 Noiembrie 2019 12:35
Blocul ACUM propune votarea în Parlament a proiectului asupra căruia Guvernul și-a asumat răspunderea

Blocul ACUM propune votarea în Parlament a proiectului asupra căruia Guvernul și-a asumat răspunderea, ca variantă de compromis la neînțelegerile create în coaliția de guvernare, au anunțat astăzi liderii fracțiunilor PAS și PPDA din Legislativ, Igor Grosu și Alexandru Slusari.

Cei doi au precizat că au formulat această propunere în cadrul discuțiilor pe care le-au avut cu președintele Igor Dodon, urmând ca acesta să o discute cu fracțiunea Partidului Socialiștilor.

„Am venit cu o variantă de compromis, ca să nu se simtă cineva perdant, să se revină în Parlament, Parlamentul să voteze și, cel mai important, lucrurile nu se schimbă în esență față de ceea ce a fost. Premierul propune CSP-ului o listă de candidați, acesta decide dacă acceptă sau nu, face o propunere președintelui care semnează sau nu semnează pentru un procuror general. Fiecare poate controla procesul. Dacă nu rupem acest cerc vicios al corupției o să revenim de unde ne-am pornit”, a declarat Igor Grosu.

Alexandru Slusari a precizat că, dacă PSRM acceptă propunerea, proiectul respectiv ar putea fi votat în două lecturi până la sfârșitul zilei de astăzi. „Suntem gata să păstrăm majoritatea, dar nu cu orice preț. Mingea este pe terenul președintelui și al fracțiunii PSRM”, a declarat deputatul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău