Slovenia anunță revenirea diplomaților săi la ambasada din Kiev

  • 21 Martie 2022 10:00
Slovenia anunță revenirea diplomaților săi la ambasada din Kiev

La câteva zile după vizita făcută la Kiev, premierul Sloveniei, Janez Jansa, a anunțat revenirea diplomaților din țara sa în capitala Ucrainei. Ambasadorul țării și personalul ambasadei care au părăsit Kievul împreună cu diplomații multor altor țări atunci când a izbucnit războiul din Ucraina se vor întoarce în capitala Kiev săptămâna aceasta.

Ucraina are nevoie de sprijin diplomatic și diplomații Sloveniei se vor întoarce în curând la Kiev, a declarat șeful executivului sloven duminică seară, într-o postare pe Twitter prin care și-a anunțat decizia, notează dpa.

"Acționăm să convingem #UE să facă același lucru", a adăugat el.

Ambasadorul Sloveniei și personalul ambasadei care au părăsit Kievul împreună cu diplomații multor altor țări atunci când a izbucnit războiul din Ucraina se vor întoarce în capitala Kiev săptămâna aceasta, a relatat și postul de televiziune sloven, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Jansa a călătorit la Kiev marțea trecută, în cadrul unei vizite-surpriză alături de omologii săi din Polonia și Republica Cehă, mai 

Cei trei s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu premierul Denis Șmîhal pentru a-și arăta solidaritatea față de Ucraina după invazia rusă începută în 24 februarie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău