Slovenia adoptă căsătoria gay

  • 04 Martie 2015 07:56
Slovenia adoptă căsătoria gay

Parlamentul sloven a adoptat marți seară o lege ce autorizează căsătoria între persoane de același sex, făcând din Slovenia a unsprezecea țară din Uniunea Europeană care adoptă o astfel de legislație.

Potrivit Agerpres, Legea a fost aprobată de 51 din cei 84 de deputați prezenți la sesiune, în timp ce 28 au votat împotrivă și cinci s-au abținut.

Propusă de partidul de opoziție Stânga Unită (ZL), legea a primit sprijinul partidului centrist al primului ministru Miro Cerar, precum și al partenerului său de coaliție social-democrat.

Noul text 'definește căsătoria ca uniunea pe viață a două persoane indiferent de sex, eliminând discriminarea în vigoare până în prezent', a subliniat deputatul Matej T. Vatovec (ZL), raportorul legii.

Opoziția de centru-dreapta a indicat că va vota împotriva proiectului de lege, estimând că ea amenință să submineze valorile familiale tradiționale și să creeze un drept de adopție pentru cuplurile homosexuale.

În timpul sesiunii, aproximativ 2.000 de persoane au protestat împotriva legii în fața parlamentului. Ele au anunțat că vor semna o petiție pentru a organiza un referendum și împiedica intrarea în vigoare a textului.

Un referendum asupra aplicării unei legi poate fi organizat cu condiția să adune 40.000 de semnături.

În martie 2012, slovenii au respins cu 55% căsătoria gay, într-un referendum marcat de o participare foarte scăzută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău