Sloganurile "Glorie Ucrainei" și "Glorie eroilor", care au indignat Moscova, ar putea deveni simboluri fotbalistice ale Ucrainei

  • 11 Iunie 11:09
Sloganurile

Sloganurile "Glorie Ucrainei" și "Glorie eroilor", care au indignat Moscova, ar putea deveni simboluri fotbalistice ale Ucrainei - a anunțat președintele Asociației Ucrainene de Fotbal (UAF), Andri Pavelko.

În plus, potrivit acestuia, stemele de pe tricourile naționalei de fotbal ar putea conține harta Ucrainei incluzând Crimeea și zona ocupată a Donbasului, astfel încât să corespundă frontierelor țării recunoscute de ONU. Propunerea în acest sens a fost supusă spre examinare și aprobare membrilor Comitetului Executiv al UAF. Andri Pavelko a subliniat că sloganurile "Glorie Ucrainei" și "Glorie eroilor" sunt recunoscute și utilizate de mult timp de către suporterii ucraineni.

"Simbolurile fotbalistice ale Ucrainei, recunoscute de către toți suporterii noștri și de comunitatea fotbalistică în general, trebuie protejate și imortalizate în tradiția fotbalistică a statului nostru" - a explicat Pavelko. Președintele Asociației Ucrainene de Fotbal a adăugat că, datorită eforturilor Rusiei de a retrage de pe tricourile naționalei de fotbal a Ucrainei pentru turneul final al EURO 2020 un slogan considerat "politic", presa internațională și rețelele sociale au ajuns să fie pline de mesaje precum "Glorie Ucrainei" și "Glorie eroilor".

"Sunt convins că pârghiile de influență ale celor cărora nu le convine integritatea și patriotismul națiunii sportive ucrainene au primit o lovitură fatală și au devenit ineficiente. Oricum, sloganurile 'Glorie Ucrainei' și 'Glorie eroilor' nu pot dispărea nicăieri, deoarece nu există nicio forță care să fie capabilă să elimine aceste cuvinte din conștiința ucraineană sau să le umbrească energia incredibilă" - a adăugat președintele UAF.

Amintim că, la solicitarea Rusiei, UEFA a impus, joi, o modificare a tricoului naționalei de fotbal a Ucrainei înaintea deschiderii turneului final al EURO 2020, calificând, în cele din urmă, drept "politic" mesajele "Glorie Ucrainei" și "Glorie eroilor", care apar pe echipamentul sportiv al ucrainenilor. Pe de altă parte, UEFA a validat harta Ucrainei care figurează pe tricou și include Crimeea, anexată de Rusia în 2014, precum și teritoriile din Donbas controlate de rebelii pro-ruși. UEFA a reamintit că harta corespunde frontierelor ucrainene recunoscute la nivel internațional.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
20
Sun
21

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău