Skype va oferi traducerea în timp real a unei conversații

  • 02 Iunie 2014 14:31
Skype va oferi traducerea în timp real a unei conversații

Compania Microsoft pregătește o nouă versiune a Skype, care va oferi traducerea în timp real a unei conversații între vorbitori de limbi diferite, iar traducerea va apărea scrisă sub imaginea video, semnalează miercuri cotidianul spaniol El Mundo, citat de Agerpres.Noul președinte al companiei, Satya Nadella, a făcut o demonstrație în direct vorbind timp de câteva secunde…

Compania Microsoft pregătește o nouă versiune a Skype, care va oferi traducerea în timp real a unei conversații între vorbitori de limbi diferite, iar traducerea va apărea scrisă sub imaginea video, semnalează miercuri cotidianul spaniol El Mundo, citat de Agerpres.

Noul președinte al companiei, Satya Nadella, a făcut o demonstrație în direct vorbind timp de câteva secunde cu Gurdeep Pall, vicepreședinte al companiei și responsabil cu serviciul Skype, conversația fiind tradusă simultan din engleză în germană.

Inițial, acest serviciu va fi disponibil numai pentru Windows și va oferi traduceri numai din câteva limbi, însă lista acestora se va extinde cu timpul. 

Sistemul de recunoaștere și traducere va 'învăța' cu fiecare convorbire pe care o va traduce și, odată cu trecerea anilor, va deveni mai exact, susțin responsabilii săi. 

'Suntem încă la primii pași, însă traducătorul universal pe care îl vedeam în Star Trek nu mai este foarte departe', estimează Gurdeep Pall.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,19
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău