Situația românilor din Cernăuți și războiul din Ucraina

  • 02 Decembrie 2014 18:28
Situația românilor din Cernăuți și războiul din Ucraina

Prin articolele pe care le scrie zi de zi, ajută la păstrarea identității românești în afara granițelor României. Este vorba despre Svetlana Ursu, o tânără jurnalistă de etnie română din regiunea Cernăuți.

Svetlana, care și-a făcut studiile universitare la București, lucrează de 6 ani la ziarul ”Cuvântul Adevărului” din Cernăuți unde publică articole dedicate culturii și tradițiilor românești.  Este pasionată de Casa Regală a României, motiv pentru care adună în biblioteca personală orice carte sau lucrare nouă apărută pe acest subiect.  

Vă invităm să ascultați un interviu cu tânăra jurnalistă Svetlana Ursu, despre cum este să fii român în Ucraina, dacă se respectă sau nu drepturile comunității românești în țara vecină, dar și cum se raportează românii ucraineni la conflictul din estul Ucrainei.

Potrivit datelor ultimului recensământ realizat în Ucraina în 2001, din cei aproape 115 mii de locuitori din regiunea Cernăuți, românii-moldoveni reprezintă  aproximativ 20 la sută.La nivel general românii din Ucraina constituie al treilea grup etnic, după ucrain eni și r uși, numărând aproape 410 mii de persoane.

Ascultați interviul integral cu Svetlana Ursu

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău