Situația rămâne tensionată la Varnița, unde sunt deschise și secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului. Ce spun reprezentanții Poliției

  • 01 Noiembrie 2020 11:56
Situația rămâne tensionată la Varnița, unde sunt deschise și secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului. Ce spun reprezentanții Poliției

Situația rămâne tensionată la Varnița, unde sunt deschise și secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului. Reprezentanții poliției spun că au fost mai multe tentative de a bloca circulația în regiune și neagă că ar fi vorba despre transportarea organizată a cetățenilor la secțiile de vot.

Avem o situație tensionată în Varnița, unde grupuri de cetățeni , cu implicarea deputaților din Parlament  au recurs la blocarea a traseelor cu unități de transport. Se produc acțiuni de stopare a unităților de transport, dar este vorba despre microbuze de ruta 7, sunt rute organizate, care nu cad sub incidența restricțiilor. Acțiunile respective contravin legislației în vigoare”, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian.

De asemenea, pe numele persoanei care a folosit în această dimineață spray lacrimogen, la o secție de votare din Varnița, a fost pornit un proces penal.

Poliția a depistat și cinci cazuri de transportare a alegătorilor către secțiile de votare.

De la deschiderea secțiilor de vot, poliția a documentat 15 cazuri de încălcări în procesul electoral. Este vorba de 5 cazuri cu intenție de blocare a traseului, un caz de presupusă corupere a alegătorilor și un caz de agitație electorală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău