Oficial german | Situația politică din R.Moldova ar reprezenta motive de îngrijorare

  • 06 Septembrie 2018 14:44
Oficial german | Situația politică din R.Moldova ar reprezenta motive de îngrijorare

Situația politică din Republica Moldova ar reprezenta motive de îngrijorare. Anularea rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău este foarte problematică.

Declarația a fost făcută de către ministrul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului German de Externe, Michael Roth, în cadrul unei întrevederi cu ministrul afacerilor externe și integrării europene de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, care se află în Germania.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Republicii Federale Germania, în cadrul întrevederii Michael Roth a spus că voința alegătorului trebuie neapărat să fie respectată, statul de drept și alegerile libere fiind valori supreme și doar când aceste lucruri sunt garantate Germania și UE pot continua constructiv colaborarea strânsă, susținând reformele necesare în acest sens în Republica Moldova.

Germania așteaptă ca alegerile parlamentare de la începutul anului 2019 din Moldova să fie libere și corecte, cu participarea observatorilor străini. În legătură cu Legea privind amnistia fiscală adoptată recent, Michael Roth a solicitat guvernului moldovean să ia în serios preocupările partenerilor internaționali, ale societății civile și să se angajeze pe deplin în combaterea corupției și în edificarea statului de drept.

Cei doi au mai discutat despre conflictul transnistrean. Michael Roth a salutat recentele progrese în procesul de negocieri și întâlnirea în format 5+2 din 29 mai de la Roma, care a fost una de succes. Oficialul și-a exprimat speranța cu privire la alte succese concrete cu un impact pozitiv asupra vieții cetățenilor din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău