SITUAȚIA moldovenilor din Grecia: Pierd serviciul sau nu pot TRIMITE BANII ACASĂ

  • 06 Iulie 2015 13:35
SITUAȚIA moldovenilor din Grecia: Pierd serviciul sau nu pot TRIMITE BANII ACASĂ

Situația cetățenilor moldoveni aflați la muncă în Grecia este destul de complicată.

Pe de o parte își pierd  locurile de muncă pentru că angajatorii nu au cu ce-i plăti, iar pe de alta, cei care au strâns ceva bani nu-i pot scoate din bănci și nici face tranferuri acasă, a povestit pentru Radio Chișinău Victoria Dumbravă, o cetățeană a Republicii Moldova care se află de mai mulți ani în această țară.

Ea a menționat că retragerile în numerar nu pot fi mai mari de 50-60 de euro. De fapt, regulamentul spune că pot fi extarse sume de până la 60 de euro zilnic, dar unele bănci dau numai câte 50 de euro zilnic, spunând că nu au bancote mai mici. În această situația, moldovenii, majoritatea cărora lucrează la negru nu-și mai primesc salariile de la angajatori care nu au cash.

” Femeile care fac curățenie în casă și-au pierdut zile de lucru din cauza lipsei de cash. Nu toată lumea s-a asigurat cu bani cash”, potrivit Victoriei Dumbravă.

În același timp, moldovenii care și-au făcut anumite rezerve nu pot trimite banii acasă pentru că transferurile în afara țării sunt limitate. Mai mult, statul a decis să impoziteze și depozitle bancare mai mari de 8.000 de euro.

Situația din Grecia este destul de complicată, incertă dar și neclară, a mai spus Victoria Dumbravă. Potrivit acesteia, grecii nu au votat la referendumul de ieri pentru ieșirea din zona Euro sau din UE, dar împotriva măsurilor de austeritate, dar mulți greci așa și nu au înțeles pentru ce au fost chemați la referendum.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău