Situația migrațională a fost discutată la Guvern

  • 19 Februarie 2014 16:08
Situația migrațională a fost discutată la Guvern

Premierul a afirmat că Guvernul întreprinde măsuri pentru crearea unor locuri de muncă atractive în Republica Moldova.

Situația privind migrația a fost discutată miercuri, 19 februarie, de prim-ministrul Iurie Leancă la o ședința comună a Biroului pentru relații cu diaspora și a Organizației Internaționale a Migrației, cu reprezentanții misiunilor diplomatice din țările Uniunii Europene  și Statele Unite ale Americii.

Premierul a afirmat că Guvernul întreprinde măsuri pentru crearea unor locuri de muncă atractive în Republica Moldova.

În contextul în care Republica Moldova urmărește obiectivul de integrare europeană, stabilitatea social-economică și perspectivele migraționale au un rol important, a opinat șeful misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație, Antonio Polosa.

Unul dintre proiectele propuse pentru reintegrarea și reabilitarea socială a cetățenilor Republicii Moldova reveniți în țară prevede crearea a trei grupuri interconectate de activități și implică mai multe instituții abilitate în domeniu. Acestea se vor ocupa de consolidarea capacităților instituțiilor publice de a aborda aspectele migraționale, informare despre aspectele migraționale și consiliere, inclusiv juridică. Aceste măsuri vor cuprinde domenii precum asigurarea medicală și socială, soluționarea problemelor spațiului locativ,  cursuri de instruire, consultanță în afaceri și sprijin pentru lansarea afacerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău