Situația la punctele de trecere a frontierei cu România în ceea ce privește rândul de camioane care staționează s-a îmbunătățit, anunță Natalia Gavriliță

  • 15 Iunie 09:40
Situația la punctele de trecere a frontierei cu România în ceea ce privește rândul de camioane care staționează s-a îmbunătățit, anunță Natalia Gavriliță

Situația la punctele de trecere a frontierei cu România în ceea ce privește rândul de camioane care staționează s-a îmbunătățit. Despre aceasta a anunțat la începutul ședinței de guvern, premierul Natalia Gavriliță care a ținut să mulțumească autorităților de la București pentru implicarea în soluționarea problemei.

Cât privește situația la frontiera cu Ucraina se constată în continuare o aglomerare de camioane, iar situația continuă să fie una complicată pentru că porturile maritime continuă să fie indisponibile. Premierul Natalia Gavrilița.

”Avem astăzi semnificativ mai puține camioane în rânduri. Mai mult ca atât am văzut că ieri seara au fost finalizate anumite insule pentru șoferii de camioane unde au acces la servicii, inclusiv la un duș, niște condiții normale. Le mulțumesc și autorităților române. Am avut multiple discuții în ultimele câteva săptămâni și iată că vedem că anumite înțelegeri dau rezultate. În același timp nu trebuie să ne relaxăm. Cunoaștem că la hotarul între Ucraina și Moldova este o aglomerare de camioane în continuare. O să treacă majoritatea acestui flux pe cale terestră prin Rep. Moldova inclusiv pentru că nu sunt disponibile porturile maritime din cauza războiului și aceasta a dus la o perturbare în lanțurile logistice mondiale”

În dimineața zilei de ieri rândul de camioane la vama Leușeni era de circa doi kilometri. 126 de camioane cu marfă și alimente așteptau să fie supuse controalelor la frontieră. Către ora 11.00, în urma măsurilor întreprinse de autoritățile vamale și de frontieră numărul acestora s-a redus la circa 90, potrivit Ministerului de Interne.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău