Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

  • 13 Ianuarie 2018 13:55
Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

Patru persoane au încălcat regimul punctelor de trecere a frontierei Republicii Moldova în ultimele 24 de ore, conform unui bilanț al Poliției de Frontieră. În aceeași perioadă s-au mai înregistrat două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate, iar doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul țării.

De asemenea, două persoane în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale, potrivit informațiilor de pe site-ul www.border.gov.md.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 52 373 traversări, dintre care un număr de 28 056 treceri pe sensul de ieșire din R. Moldova. Față de aceiași zi a anului trecut, numărul total de traversări persoane a crescut cu 10,11%.

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 8 478 traversări persoane,

PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 7 301 traversări persoane,

PTF Otaci – 6 590 traversări persoane,

PTF Sculeni – 6 516 traversări persoane,

PTF Giurgiulești-Galați - 4 100 traversări persoane,

PTF Criva – 3 316 traversări persoane,

PTF Cahul - 2 598 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.

La fel, înainte de a porni la drum, cetățenii sunt rugați să consulte aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de așteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău