Situația drumurilor naționale. Câte localități mai rămân blocate

  • 20 Ianuarie 2016 10:19
Situația drumurilor naționale. Câte localități mai rămân blocate

Autoritățile dau asigurări că toate drumurile naționale sunt practicabile la această oră. Totodată, accesul spre șapte localități din trei raioane rămâne în continuare blocat din cauza troienelor, transmite IPN.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, în prezent mai rămân blocate satele Chircăiești, Florica și Plop din raionul Căușeni. La fel, este blocat accesul către satele Marianca de Jos și Copceac din raionul Ștefan Vodă și către localitățile Doina și Alexanderfeld din raionul Cahul.

Președintele raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea, a declarat pentru IPN că cele două sate blocate sunt mai greu deszăpezite, pentru că pe alocuri înălțimea troienelor a fost și de patru metri. Potrivit lui, localitățile în cauză se află în zona de stepă a raionului și se confruntă permanent cu calamități naturale. „Totuși, la această oră toate gimnaziile și liceele și-au reluat activitatea. Toți copiii au ieșit astăzi la ore. Energie electrică este și situația s-a normalizat”, a declarat Nicolae Molozea.

Totodată, Poliția de Frontieră anunță că prin patru puncte de trecere situate la frontiera cu Ucraina, Tudora-Starocazacie, Săiți-Lesnoe, Ceadîr-Lunga-Novîe-Troianî și Cișmichioi-Dolinskoe, traversarea este îngreunată din cauza drumurilor impracticabile pe partea ucraineană. Activitatea acestora urmează să revenă la normalitate după ce autoritățile ucrainene vor deszăpezi căile de acces spre și dinspre aceste puncte. În același timp, rămâne închis punctul de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovca până la îmbunătățirea condițiilor meteo, care ar duce la deblocarea traficului fluvial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău