Situația din Ucraina: Berlinul și Moscova, la masa de negocieri

  • 12 Noiembrie 2014 10:12
Situația din Ucraina: Berlinul și Moscova, la masa de negocieri

Șeful diplomației germane Frank-Walter Steinmeier intenționează să desfășoare săptămâna viitoare o vizită în Rusia, pentru a discuta situația din Ucraina, informează cotidianul rus Kommersant, citat de Agerpres.

'În data de 18 noiembrie, Steinmeier intenționează să efectueze o vizită la Moscova, pentru negocieri cu omologul său rus Serghei Lavrov', notează Kommersant.

Informația a fost confirmată ziarului moscovit de serviciul de presă al Ministerului de Externe al Germaniei, potrivit căruia, înainte de vizita la Moscova, Steinmeier ar putea desfășura o vizită oficială la Kiev. Conform planului vizitei, în ambele capitale va fi abordată problema reglementării situației din Ucraina.

La începutul acestei săptămâni, aflat în capitala kazahă Astana, Frank-Walter Steinmeier a declarat că situația din Ucraina devine din ce în ce mai gravă și a îndemnat părțile aflate în conflict să respecte acordurile de la Minsk.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), numărul de persoane ucise în conflictul din estul Ucrainei a depășit 4.000, iar 9.000 de oameni au fost răniți. Cu medierea OSCE și a Rusiei, Kievul și rebelii au încheiat un armistițiu la 5 septembrie, acuzându-se apoi reciproc de încălcarea lui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,63 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
18
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău