Situația din Republica Moldova, discutată de către Lazăr Comănescu și Victoria Nuland

  • 15 Ianuarie 2016 09:55
Situația din Republica Moldova, discutată de către Lazăr Comănescu și Victoria Nuland

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit, joi, în Lituania, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, în cadrul discuțiilor fiind abordată, printre altele, situația din regiune, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova, informează Ministerul Afacerilor Externe al României.Potrivit sursei citate,…

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit, joi, în Lituania, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, în cadrul discuțiilor fiind abordată, printre altele, situația din regiune, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova, informează Ministerul Afacerilor Externe al României.

Potrivit sursei citate, întrevederea a avut loc în marja reuniunii informale pe teme de politică externă și securitate 'Snow Meeting' din Trakai, Lituania.

'Ambele părți au apreciat în mod deosebit dinamica actuală a relațiilor bilaterale și voința clară a dezvoltării pe mai departe a Parteneriatului Strategic româno-american, atât pe dimensiunea de securitate, cât și pe cea economică. În cadrul întâlnirii a fost abordată, de asemenea, situația din regiune, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova', precizează MAE.

Aceeași sursă menționează că cei doi oficiali s-au arătat preocupați de situația de la Chișinău, fiind subliniat faptul că actorii politici din Republica Moldova trebuie să conștientizeze necesitatea de a acționa pentru menținerea parcursului european al țării, în consonanță cu interesele cetățenilor săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău