Situația asistenților personali din municipiul Chișinău rămâne încă incertă

  • 05 Martie 08:30
Situația asistenților personali din municipiul Chișinău rămâne încă incertă

Situația asistenților personali rămâne încă incertă. În această săptămână, subiectul va fi examinat la Parlament, unde reprezentanții Primăriei vor prezenta o soluție. Despre acest lucru a vorbit ieriîn ședința primăriei șeful Direcției asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Vladimir Bolocan.

„Vreau să vă spun că săptămâna aceasta vom discuta cu unii colegi din Parlament pentru a înregistra o nouă soluție, cu privire la rezolvarea problemei asistenților personali. După ce vom discuta, vom consulta inclusiv cu juriștii propunerea care a fost închegată săptămâna trecută, vom veni public și va fi anunțată în Parlament acea soluție pe care o propunem. Acum, nu pot anticipa prea multe, deoarece soluția este încă în elaborare", a declarat Vladimir Bolocan.

Soluția constă în alocarea resurselor financiare, a conchis viceprimarul Ilie Ceban. Problema asistenților personali a apărut în luna ianuarie. Atunci, șeful Direcției asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Vladimir Bolocan, a semnat un ordin privind concedierea asistenților personali care sunt la pensie, iar restul din totalul celor 2 mii 100 de asistenți personali să fie plătiți doar pentru jumătate de normă. Municipalitatea argumenta atunci că nu are suficienți bani pentru aceste servicii sociale.

Săptămâna trecută, șeful Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, Tatiana Oboroc, a declarat că niciunul dintre asistenții personali nu a fost concediat și că direcția a acționat conform legii. Totuși, aproape jumătate dintre ei vor primi salarii înjumătățite, iar altora li se va tăia un sfert din leafă, scrie Jurnal.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
22
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău