Site-ul Departamentului de Stat de la Washington a anunțat prematur sfârșitul mandatului lui Donald Trump

  • 12 Ianuarie 2021 11:00
Site-ul Departamentului de Stat de la Washington a anunțat prematur sfârșitul mandatului lui Donald Trump

Site-ul Departamentului de Stat de la Washington a provocat emoție pe rețelele sociale postând luni, pentru scurt timp, o biografie a președintelui în exercițiu, cu următorul comentariu: 'Mandatul lui Donald J. Trump s-a încheiat la 2021-01-11 (11-01-2021, n.red.) (ora) 19:48:41', notează France Presse, citat de Agerpres.

Miliardarul republican, învins în alegerile prezidențiale din noiembrie, va rămâne, teoretic, în funcție până la 20 ianuarie, ziua când va fi învestit succesorul său, democratul Joe Biden, adică nouă zile mai târziu decât a apărut pe site-ul Departamentului de Stat.


Foto: (c) U.S. State Department/Handout via REUTERS


În urma asaltului dat de susținătorii săi asupra Capitoliului săptămâna trecută, s-au înmulțit însă apelurile la demisia lui Trump, unele venite chiar din partea unor aleși republicani, în vreme ce democrații au inițiat un demers legislativ pentru a încerca destituirea președintelui.

Site-ul Departamentului de Stat a mai anunțat pentru scurt timp și încheierea mandatului vicepreședintelui Mike Pence. Luni, în mijlocul după-amiezii, un mesaj care invoca 'probleme tehnice' apărea pe paginile respective.


Foto: (c) U.S. State Department/Handout via REUTERS


Solicitat de AFP, Departamentul de Stat nu a oferit nicio explicație.

Potrivit site-ului de știri Buzzfeed, care citează doi diplomați sub acoperirea anonimatului, 'un angajat nemulțumit' este cel care a operat modificările în biografiile președintelui Trump și vicepreședintelui Pence, iar secretarul de stat Mike Pompeo a cerut deschiderea unei anchete interne pentru identificarea autorului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău