Sistemul sanitar din Edineț a primit 13.000 lei din partea Episcopiei de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română)

  • 24 Aprilie 2020 14:48
Sistemul sanitar din Edineț a primit 13.000 lei din partea Episcopiei de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română)

Episcopia de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română) a oferit 13.000 de lei sistemului sanitar din Edineț pentru a contribui la stoparea pandemiei de Coronavirus în Republica Moldova. Din această sumă, 10.000 lei au fost donați spitalului raional din localitate, iar 3.000 au ajuns la Centrul de Sănătate Publică.

Totodată, cele două instituții au primit din partea episcopiei și produse alimentare.

Banii au fost înmânați personal de Episcopul Antonie de Bălți și reprezintă contribuția „preoților, creștinilor și prietenilor de peste Prut, care au dorit să fie solidari cu frații lor basarabeni în aceste timpuri tulburi”.

„Venim cu mica noastră donație, în valoare de 10 000 de lei, către Spitalul Raional din Edineț pentru achiziționarea celor necesare pentru protecția medicilor – măști, mănuși, dezinfectanți și altor articole de mare necesitate în aceste timpuri de grea încercare pentru toată lumea”, a precizat ierarhul.

„Clericii Episcopiei de Bălți sunt solidari cu medicii, eroi adevărați ai zilelor noastre, și se roagă pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească această boală strașnică, să dăruiască sănătate celor infectați cu Covid-19 și să-i țină cu sănătate pe toți medicii”, a spus Episcopul Antonie.

Aliona Rusanovschi, vicedirector al IMSP „Spitalul Raional Edineț”, a mulțumit pentru daruri și a menționat că banii vor fi folosiți pentru procurarea unor aparate pentru terapie cu oxigen.

sursa: basilica.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău