Sistemul educațional din R. Moldova va fi evaluat de experți europeni

  • 01 Decembrie 2023 14:21
Sistemul educațional din R. Moldova va fi evaluat de experți europeni

Sistemul educațional din Republica Moldova va fi evaluat de o echipă de experți ai Uniunii Europene pentru a îmbunătăți cadrul de politici și a consolida capacitățile la nivel național. Acțiunea se încadrează în programul regional al UE pentru țările Parteneriatului Estic în domeniul educației „Investing in Education and Skills in the Eastern Partnership”. Analiza va fi efectuată de către experți străini, desemnați de European Training Foundation (ETF), care este agenția implementatoare a programului.

Solicitată de IPN, șefa Serviciului de presă la Ministerul Educației și Cercetării, Angela Mutruc, a precizat că în cadrul Programului regional al UE pentru țările Parteneriatului Estic, implementat de Fundația Europeană de Formare, prima etapă constă în analiza sectorului educației la nivel național, prin cooperarea cu Delegația UE în Republica Moldova și consultări cu autoritățile naționale și locale din domeniul educației, reprezentanții corpului managerial și profesoral, alte părți interesate, analiza datelor.

Analiza va fi axată pe trei mari dimensiuni: inegalitățile privind accesul la educație, modul de finanțare și guvernanța sistemului educațional. Studiul va conține recomandări pe termen scurt, mediu și lung și va fi urmat de activități de dezvoltare a capacităților și training-uri, învățare reciprocă.

Prima etapă se va desfășura în prima jumătate a anului 2024, experții își propun să elaboreze proiectul studiului până în vara 2024. Durata Programului este de trei ani, în perioada 2024 – 2026.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău