Sistemele de climatizare din clădiri vor fi supuse inspectării o dată la 5 ani

  • 15 Noiembrie 2018 17:19
Sistemele de climatizare din clădiri vor fi supuse inspectării o dată la 5 ani

Sistemele de climatizare din clădiri vor fi supuse inspectării periodice, în scopul determinării și sporirii performanței energice a acestora. Regulamentul privind efectuarea inspecției a fost aprobat de către Guvern, transmite IPN.

Urmează să fie formați experți independenți pentru certificarea performanței energetice a clădirilor și inspectarea sistemelor de climatizare. De asemenea, va fi instituit sistemul de control al calității și conformității certificatelor și al rapoartelor de inspecție a sistemelor de climatizare și ventilare și de informare a consumatorii finali.

Conform Regulamentului, sistemele de climatizare vor fi inspectate o dată la cinci ani, în cazul cumpărării-vânzării și închirierii clădirii sau în cazul unei renovări majore.

Costul inspecției periodice poate varia, în funcție de puterea nominală și complexitatea instalației, între 100 și 300 euro/instalație.

Sectorul public va plăti pentru efectuarea inspecției periodice a sistemelor de climatizare din bugetul prevăzut pentru reparații. Sectorul privat (gospodăriile) vor suporta costuri în funcție de puterea nominală a sistemelor de climatizare și ventilare centralizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău