Sistarea importului de produse agricole moldovenești în Federația Rusă a fost discutată de ministrul Agriculturii Vladimir Bolea cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov

  • 15 August 2022 18:00
Sistarea importului de produse agricole moldovenești în Federația Rusă a fost discutată de ministrul Agriculturii Vladimir Bolea cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, pentru elucidarea tuturor cauzelor și circumstanțelor, autoritățile de la Chișinău sunt deschise pentru crearea unui grup de lucru cu experți naționali și din Federația Rusă, care să viziteze depozitele și să identifice riscurile de securitate alimentară.

Pe 11 august, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a recepționat o scrisoare din partea autorităților din Federația Rusă, în care a fost notificat că, începând cu data de 15 august curent, va fi interzis importul produselor vegetale din R. Moldova, cu excepția raioanelor din stânga Nistrului, pe motiv că acestea ar fi neconforme standardelor de calitate și că au fost identificate cinci feluri de dăunători în loturile importate.

Federația Rusă a interzis mai mult ori fructele moldovenești pe piața sa, invocând motive sanitare, iar în 2014 a impus embargou la toate produsele, înainte și după semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană. Interdicțiile au fost ridicate selectiv, în special pentru companiile din regiunea găgăuză și cea transnistreană.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană a majorat cotele la export pentru mai multe produse agricole moldovenești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău